Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на възглавници в парка

Концерти на възглавници
Снимка: Модо България

"Концерти на възглавници" е една от най-успешно развиващите се детски образователни програми у нас. Слушателите на предаването "Алегро виваче" я отличиха с приза "Музикален проект на 2013 година" в националната анкета "Музикант на годината".


Организаторите от "Модо - България", водени от артистичния директор Венета Нейнска, смятат да отпразнуват петия рожден ден на "Модо" с най-мащабния проект, който са организирали досега - Концерт на възглавници в парка. На 21-ви юни от 19 часа в Борисовата градина ще бъде издигната сцена, на която ще свири цял оркестър под диригентството на Жорж Димитров. И той, и всички останали музиканти са емоционално свързани с Концертите на възглавници, а солистката ще пристигне от Германия - 19-годишната Милена Вилке, ученичка на прочутия проф. Захар Брон.

Програмата на концерта ще включва любими на публиката музикални пиеси, но има и една привлекателна идея - зрителите могат да станат съпродуценти на събитието и сами могат да избират какво да звучи за финал. Как става това?

Чуйте интервюто с Венета Нейнска в звуковия файл и ще научите всички интересни подробности.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна