Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест деца от Вършец са с изгаряния след взрив в дома им

Шест деца на възраст между 5-7 години са с изгаряния след взрив в в дома им във Вършец, съобщиха от болницата в Монтана.

Сигналът, подаден на телефон 112 около обяд, е бил за взрив на газова бутилка. Изпратеният на място екип на "Пожарна безопасност и защита на населението" е установил, че е избухнала кутия с барут с тегло около един килограм. Пострадали са шест момчета на възраст между шест и десет години, четирима от тях са братя. Те са с втора степен на изгаряния. Първоначално са настанени в болницата в Монтана. 

Сведения за състоянието им даде изпълнителният директор на здравното заведение д-р Тодор Тодоров:
10, 12 до 15 процента изгаряния по лицето, шията и ръцете основно с доста обгазяване, стабилизирани са, обработени са и в стабилно състояние са изпратени в клиника по изгаряния в институт "Пирогов".

 Едно от децата, пострадали във Вършец, е с дълбоко изгаряне и ще бъде оперирано. Това каза професор Огнян Хаджийски - началник на клиниката по изгаряния в "Пирогов", където децата бяха транспортирани от болницата в Монтана. Пет от пострадалите деца са настанени в реанимация, едно е в отделението по изгаряния в Пирогов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна