Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков пое ПАОК (Солун)

Николай Желязков
Снимка: БГНЕС

ПАОК (Солун) привлече Николай Желязков за старши треньор, съобщават от гръцкия клуб. В момента Желязков е начело на националния отбор на България, който достигна до полуфиналите на европейските игри в Баку. Николай Желязков е помощник-треньор в щаба на селекционера на "трикольорите" Пламен Константинов.

Много съм щастлив, че се завръщам в Гърция и ще бъда треньор на голям клуб като ПАОК. Знам, че ме чака много работа. Предстои ни още по-труден сезон, защото ще участваме в Шампионската лига. Не се плаша от напрежението, това е част от работата, заяви 45-годишният Желязков пред клубния сайт на "черно-белите".

Специалистът може да привлече в състава близнаците-национали Валентин и Георги Братоеви през следващия сезон. Николай Желязков е бивш треньор на юношеския национален отбор на България, на "Левски", на "Виктория Волей", на "Нефтохимик", на руския "Ярославич" (Ярославъл), както и на националния отбор на Македония. Бившият български национал Желязков е носил екипите на "Олимпиакос", "Никия" (Атина) и "Арис" (Солун) по време на състезателната си кариера.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна