Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 дни жителите на село Радунци в община Мъглиж живеят без вода

Снимка: Биляна Борисова



Близо 20 дни жителите на село Радунци в Старозагорската община Мъглиж живеят без вода, след като беше спрян токът на белодробната болница в града, която преди месец беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването.

Помпата, която качва вода към селото, е вързана за трафопоста на белодробната болница. Жителите на селото ходят по няколко пъти на ден до най-близката чешма на селото и се страхуват от зарази.

Йотка Спасова – кметски наместник на село Радунци каза в предаването „Хоризонт до обед“, че от община Мъглиж са обещали да помогнат за решаването на проблема и увери: Това ще е още само няколко дни.

Председателят на Общинския съвет на община Мъглиж Младен Чернаков каза в ефира на "Хоризонт":

Проблемът е между ЕVN и Министерство на здравеопазването. EVN искат да изкупят цялата инсталация, да стане тяхна собственост, а когато това стане, хората ще имат и електричество, което ще бъде докарано до домовете им, и вода.

Ще открием партида на физическо лице, на това физическо лице ще му бъде подаден ток, тази помпа ще бъде задвижена, ще напълни тези два резервоара и водата ще стигне до домовете на хората. За тази процедура обаче болницата трябва да даде съгласие, че отдава помещението, където е помпата, на това физическо лице.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна