Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите в Пловдив поискаха от държавата 185 млн. лева за ремонт на стадион "Пловдив"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

185 милиона лева да отпусне държавата за довършването и модернизирането на градския стадион "Пловдив". Това поискаха на общинските съветници на Пловдив.

Съветникът от Патриотичния фронт Слави Георгиев предложи на колегите си да гласуват искане държавата да отпусне целева помощ в размер на 20 милиона лева за довършване на спортния обект.

Бившият международен футболен съдия Атанас Узунов от ГЕРБ посочи за примери стадиони в държави от бившия социалистически блок, чиято цена за изграждане или реконструкция е между 100 и 250 милиона евро. Неговият колега от ГЕРБ Емил Русинов предложи да бъдат поискани 185 милиона лева с мотива, че 20 милиона лева са много малко за довършване на стадион "Пловдив".

Предложението му за изменение бе прието, след което съветниците единодушно гласуваха "за" искането на помощ от държавата за направата на спортното съоръжение. 

На 5 февруари ОбС не прие предложението на общинските съветници от патриотичната формация за искане на 20 милиона лева от правителството за довършване на най-големия стадион в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна