Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради ремонта на зала "София"

Федерацията по бадминтон обеща зала за състезателите

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българската федерацията по бадминтон разкри, че са постигнали договорка с Министерството на младежта и спорта да бъдат осигурени средства за участие на състезатгелите ни в турнирите, които са квалификационни за Олимпиадата в Рио де Жанейро, както и да бъде подсигурена зала за тренировки  заради ремонта на зала "София".

Бюджетът на федерацията за тази година е 1/3 от този, който е необходим за високо спортно майсторство, каза изпълнителният директор на Българската федерация Володя Златев.

Централата днес награди с плакети състезателите, които участваха на Европейските игри в Баку. Отличени бяха златните медалистки на двойки Стефани Стоева и Габриела Стоева, носителката на бронзов медал Петя Неделчева, завършилата на пето място Линда Зечири, както и Благовест Кисьов и братята Михаил Михайлов и Лилян Михайлов. Плакети имаше и за техните треньори и мениджъри.

Стефани и Габриела Стоеви получиха наградата за спортисти номер 1 на месец юни, след като събраха 24 от общо 24 гласа на спортните редакции.

Президентът на БФБадмитон проф. д-р Пюзант Касабян беше отличен с наградата "Сребърен сокол" за особени заслуги и изключителен принос към световния бадминтон.

Състезателките заявиха, че основната им цел е предстоящото Световно първенство в Джакарта (Индонезия) от 10-и до 16-и август.

Имаме турнири в Тайван и Русия преди Световното първенство. Изключително сме щастливи от златния медал в Баку, заявиха двете сестри.

Стефани Стоева ще съсредоточи участието си на двойки и в повечето турнири ще играе само при дуетите:

На сингъл пред мен за Петя и Линда и затова в повечето турнири ще участвам само на двойки.

Основната ни цел е Световното първенство през август. Надявам се българският бадминтон да върви нагоре и да има по-големи успехи, добави Петя Неделчева. 

В Баку беше само един етап от подготовката. Големите турнири предстоят, каза Линда Зечири.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна