Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва четвъртото издание на "Пътуващо лятно кино с БНТ 1"

Снимка: Община Враца

За четвърта поредна година Българската национална телевизия кани своите зрители и приятели на кино под открито небе. На 24 юли кампанията "Пътуващо лятно кино с БНТ 1" отново тръгва на турне из цялата страна, за да подари на жителите на 26 градове и села незабравими емоции с любими и стойностни български филми.

Ще запазим тенденцията да показваме нови български филми и да помагаме на кино творците да стигнато до зрителите
, каза в предаването "Хоризонт до обед" Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент "Специални проекти" в БНТ.

Прожекциите започват от 24 юли от столицата. Първият филм – "Бартер" на режисьора Атанас Киряков, ще бъде показан на лятната естрада в Борисовата градина от 21.00 часа.

"Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ ще премине през Ябланица, Бяла Слатина, Кнежа, Плевен, Севлиево, Троян, Златарица, Велико Търново, Твърдица, Варна, Дългопол, Благоевград, Якоруда, Белица, Разлог, Гоце Делчев, Добринище, Банско, Сандански, Рудозем, Златоград, Маджарово, Минерални бани, Стара Загора и Созопол. 

Една от изненадите, с която сме сигурни, че ще привлечем силен зрителски интерес, е разтърсващият филм "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Ще покажем и документалния филм "Потъването на Созопол", сподели Йоана Левиева-Сойър.

Входът за всички прожекции е свободен. И този сезон заедно с филмите, населените места ще посещава и пътуващата детска библиотека. Там всеки, който желае, ще може да остави своя книга и да си вземе друга.

Разговорът с Йоана Левиева-Сойър можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна