Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова градска читалня и информационен туристически център ще бъдат открити в София

Тази вечер от 19.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие модерна градска читалня и нов информационен туристически център, които ще се помещават в ремонтирания стъклен павилион в Градската градина. Инфо точка "читАлнЯта" е дело на ОП “Туризъм” на Столична община и се осъществява съвместно със Сдружение за градски читални. Партньори по проекта са и много дарители, с чиято помощ са набрани над 1500 заглавия от съвременната българска и световна литература.

Набирането и развитието на книжната колекция ще е постоянно и ще продължи и след отваряне на инфо точката. Дарение от поне една книга ще бъде и единственият начин за получаване на читателска карта и възможност да се използва "читАлнЯта". Читателите ще имат възможност да четат също и електронни книги на четци PocketBook.

Мястото ще съчетава още функциите на информационен туристически център за София. По този начин ще предоставя на гостите на града, освен полезна и любопитна информация за столицата, и пряк достъп до българския език и литературата.

Повече за новата градска читалня в София можете да научите от разговора на Таня Милушева с писателя Александър Шпатов в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна