Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ю. Павлов: За ключови гласувания без подкрепата на ДПС не може да се мине

Снимка: БГНЕС

Ако не беше ДПС, нямаше да имаме плосък данък, което означава, че нямаше да имаме бюджет и нямаше да има правителство. Това каза за предаването "12+3" социологът Юлий Павлов, който коментира приключилия политически сезон през август:

От самото начало беше ясно, че за ключови гласувания без подкрепата на ДПС не може да се мине. Идейни съмишленици са само ГЕРБ и Реформаторският блок и въпреки това между тях има много търкания.

Павлов поясни, че именно програмни съвпадения има между ГЕРБ и Реформаторския блок са основна причина за разбирателството между двете партии, и коментира останалите политически формации в парламента.

Според Павлов предсрочни избори тази година не са възможни:

За мен лично би било нормално догодина заедно с президентските избори да се направят и едни предсрочни парламентарни избори, но е малко вероятно, тъй като ДПС в ключови моменти оказва подкрепа дотогава, докато реши.

Относно произнесената на първа инстанция присъда на бившия директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров, Павлов смята:

Нормално е един обвиняем, получил присъда на първа инстанция, да твърди, че е жертва на политическа поръчка. Не познаваме фактите по делото, но факт е, че в много случаи прокуратурата е била използвана като средство за упражняване на политически натиск.

Цялото интервю на Людмила Железова с Юлий Павлов чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна