Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Красимира Хендри:

Британското правителство трябва да бъде видяно от избирателите като борещо се с бежанската криза

Снимка: МВР

Нова ограда е била издигната между Великобритания и Франция от страната на Евротунела. Тя е била платена предимно от страна на Лондон. Правителството на Дейвид Камерън трябва да бъде видяно от избирателите като борещо се с бежанската криза. Законодателните промени и цялостната реторика на Лондон цели, по-скоро, вътрешнополитически ефект, отколкото реалното решаване на бежанския проблем.


Това каза за "Хоризонт“ в предаването "Събота 150“ журналистът Красимира Хендри от Лондон по повод напрежението между Великобритания и Франция заради притока на нелегални имигранти. Тя коментира мерките, взети от правителството за на Камерън, необходими заради бежанската криза:

Великобритания се ангажира с да финансира с допълнителни 19 млн. лири изграждането на нови огради, камери около Кале. Правителството на Дейвид Камерън ще продължи да работи съвместно с френските си колеги и управата на Евротунела, за да се справи с кризата в Северна Франция.

Според данни на британското правителство страната вече е инвестирала 7 млн. лири за изграждането на тези огради и за осигуряването на платформите за Евротунела. Осигурени са допълнителни екипи на Граничен контрол и гранични кучета, които да спират бежанците на територията на страната. Между Великобритания и Франция обаче има много голямо приятелство.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна