Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу Александър Долгополов в първия кръг в Монреал

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров ще играе срещу преминалия през квалификации Александър Долгополов (Украйна) в първия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" в канадския град Монреал с награден фонд 4178500 долара.

17-ият в класацията на АТП Димитров е поставен под номер 14 в основната схема и има гарантирани 10 точки за световната ранглиста и 12 710 долара.

При успех във втория кръг той ще играе срещу победителя от двубоя между Джак Сок (САЩ) и Адриан Манарино (Франция), като ще си осигури 45 точки и 23 540 долара.

24-годишният хасковлия, който има да защитава полуфинал от миналия сезон, нямаше особен късмет при жребия, тъй като в третия кръг по всяка вероятност той ще трябва да се изправи срещу водача в световната ранглиста и трикратен победител в надпреварата Новак Джокович (Сърбия).

26-годишният Долгополов е 69-и в световната ранглиста, но е достигал до 13-ото място през януари 2012 година. Той има две титли в кариерата си и заработил малко над 5 милиона долара от наградни фондове като професионалист.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени