Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Очакванията към тима за европейското са големи

Пламен Константинов говори за подготовката на националите
Снимка: БГНЕС

Открита тренировка пред медиите проведоха волейболистите от националния ни отбор в столичната зала "Христо Ботев". Волейболистите ни се подготвят за европейското първенство, на което България и Италия са домакини през октомври. Пред нашия стажант репортер Любомира Иванова селекционерът на тима Пламен Константинов говори за очакванията към отбора, за новите имена в състава, като коментира и вечната от последните няколко години тема Матей Казийски:

Николай Николов говори преди откритата тренировка на националния отбор в столичната зала "Христо Ботев", като според него ще бъде много трудно да намерим място във Финалната четворка на Евро 2015, въпреки че народът у нас иска волейболистите да спазят традицията и да са сред 4-те най-силни:

Първо трябва да направим трансформацията от почивка към работен режим най-просто казано понеже имахме един месец, в който бяхме свободни. Такава почивка не сме получавали от доста години. Сега дойде момента, в който трябва да си свършим работата, да започнем наново. А относно групата на европейското, тя е напълно преодолима. Знаем, че сме отбор от висока класа, така че съперниците ни не могат толкова да ни уплашат. Ясно е, че целта е да влезем в Топ 4, понеже ваши колеги ме питаха след Баку точно за тези цели. За мен също, без някой друг да ни ги поставя, е ясно, че самият народ иска от нас да го направим това нещо, защото в последните 2-3 години винаги сме били в четворката и знаем, че трябва да го направим. Много ще бъде трудно, няма смисъл да се заблуждаваме. Виждаме колко добре са подготвени всички отбори и какви изравнени сили имат. Видяхме как една Франция, която играе във втора дивизия на Световната лига, отиде и спечели първата. Така, че ще бъде много трудно. Със сигурност ще дадем най-доброто на каквото сме способни към момента в този мач. Не съм ходил на Белмекен от 10 години, че и от повече, но имам доста тежки спомени. Предполагам, че и сега ще бъде така, но това е целта. Реално погледнато там се отива, за да се свърши този тежък труд, каза Ники Николов.

Боян Йорданов се завърна в националния отбор, след като повече от година не е играл заради операция в рамото на лявата ръка.

Чувството е много приятно. Радвам се, че съм тук сред моите колеги. Надявам се да има с какво да помогна. За мен доста неща са нови при положение, че от година и половина не съм играл нормално волейбол, но все пак се надявам, че в процеса на работа ще свикна с обстановката, да изчистя новите неща и да станат познати за мен. Силно се надявам да съм възстановен от контузията. Сега като започнем да тренираме с топка на сервис и нападение, вече да видя какво е истинското състояние на ръката ми. Физически съм ОК, при положение, че след операцията съм наблягал само на физическа подготовка. Психически... със сигурност нямам игровия ритъм, но съм достатъчно мотивиран да се върна възможно най-бързо в игрова форма. Аз очаквания и прогнози не искам да правя. Надявам се всички да сме здрави, да се подготвим по най-добрия начин и да излезем по-задружни на това европейско първенство и да покажем какво можем. Тук съм и ако мога да помогна с нещо, много ще се радвам. Ако не, ще стискам палци отвън. Треньорът преценява. Искам да се върна и да дам най-доброто от себе си. Всеки един ден в залата ме прави щастлив, защото имаше възможност и повече да не играя волейбол, заяви Боян Йорданов.


Братоев, Николов и Йорданов на откритата тренировка на националите
Снимка: sportal.bg
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна