Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектаклите от TheatAir ще се излъчват онлайн

TheatAir – фестивалът, който представя куклено-театрални спектакли на открито в Пловдив, ще се проведе от 3 до 6 септември. Припомняме, че проявата се редува на ротационен принцип през две години с международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко-трима са много".

За първи път тази година в TheatAir ще има спектакли и в три от районите на града Тракия, Северен и Западен. Това съобщи директорът на Кукления театър Виктор Бойчев. Той открои и още една новост – за първи път всички 44 представления ще се предават онлайн на www.pptheatre.com

Новост тази година е и първият в България и Европа воден куклен театър, който ще може да се види на 3 и 5 септември на Езерото с мечката в Цар-Симеоновата градина. Там ще гледаме "Райска птица" на Малък куклен театър "Слон" по идейния проект на доц. Мирослав Цветанов.

Премиерата на Кукления театър "Децата на Хамелн" е тази сряда от 19 часа. Режисьор е Сергей Столяров, известен и своеобразен гуру на руския куклен театър, правил на наша сцена "Желанието, наречено Фауст".

Премиерният спектакъл е по стара немска легенда. Подобна форма на театър на сенките не е играна у нас от 45 години, каза Виктор Бойчев и допълни, че основният въпрос на авторите е "Как да направим така, че да останем?"

Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени