Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чочев: Палермо е като мой втори дом

Ивайло Чочев
Снимка: БГНЕС

Ивайло Чочев очаква с нетърпение да излезе за България на стадиона на клубния си отбор Палермо тази вечер в европейската квалификация срещу Италия.

Хубаво е, че ще играем тук в Палермо, който чувствам като мой втори дом. Надявам се да се представим добре, коментира Чочев.

Той каза, че е получил съвети от нападателя Валери Божинов за играта на вратаря на "Скуадра Адзура" Джанлуиджи Буфон, с който Божинов беше съотборник в Ювентус през сезон 2006/2007.

Съвети от Божинов как да преодолея Буфон? Разбира се, имам информация и се надявам да го направя. Първо, обаче, се надявам да играя, каза още той.

Самият Божинов се надява България да измъкне нещо от гостуването в Палермо. Нападателят на Партизан се възстановява от травма на глезена и все още не е ясно дали ще бъде на разположение за двубоя на "Ренцо Барбера" довечера от 21.45 часа.

Искаме да постигнем добър резултат, да се противопоставим успешно на Италия и да вземем точки. Знаме, че съперникът е силен. В първия мач в София играхме страхотно, но не успяхме ма победим именно заради класата на Италия, коментира Божинов.

Двубоят в София на 28 март тази година завърши 2:2 с късен изравнителен гол за италианците на Едер.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна