Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович преодоля трудно испанец в Ню Йорк

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за девета поредна година за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.  Шампионът от 2011 година Джокович елиминира испанеца Фелисиано Лопес (Испания) с 6:1, 3:6, 6:3, 7:6(2).

Сърбинът стартира устремно срещата и взе първите пет гейма по пътя си към успеха в първия сет.  Във втората част Лопес реализира ранен пробив и дръпна с 3:0, след което запази аванса си, за да изравни резултата. Третият сет се разви по идентичен начин, но в полза на Джокович, който в последствие измъкна и четвъртата част след тайбрек, за да триумфира.

Така сърбинът записа 61-ва победа в 66 мача през сезона досега, в който вече е спечелил шест титли. За място на финала Джокович ще се изправи срещу защитаващия титлата си Марин Чилич, който се справи с Жо Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 6:4, 3:6, 6:7(3), 6:4.

Цонга допусна първи пробив в турнира в деветия гейм, след което загуби първия сет.  Чилич, който наниза 26 аса, взе и втората част, след като в нея даде само три точки на съперника при собствен сервис.

Французинът успя да измъкне третия сет, а в четвъртия отрази общо три мачбола в 10-ия и в 12-ия гейм, а след това взе тайбрека, за да изравни резултата. Хърватинът се отърси от разочарованието и в решителния пети сет проби за 4:2 и до края нямаше проблеми.

Цонга изравни най-доброто си постижение в Ню Йорк, но Откритото първенство на САЩ е единственият от четирите турнира от Големия шлем, в който той не е достигал до полуфиналите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна