Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сподели музиката в двореца "Врана"

Софийската филхармония в двореца "Врана"
Снимка: СФ

За втори път в парка на двореца "Врана" ще бъде издигната сцена за три поредни вечери, изпълнени с музика. Фестивалът на открито, който Софийската филхармония организира преди официалния старт на творческия сезон, създава аристократична атмосфера и има за цел да задоволи максимално широк кръг любители на музиката.


На 11 септември, поради прогнозите за лошо време, бароковият концерт "Неаполитанска серенада" на камерен състав от Софийската филхармония с диригент Виржиния Атанасова ще се състои в зала "България" от 20 часа. В него ще участва известният италиански мандолонинист от Израел Алон Сариел, заедно с  Атанас Атанасов (чембало), Мария Радоева (сопран), Димитър Арнаудов (контратенор) и със специалното участие на Светлин Ивелинов, Йоанна Стоянова, Иво Адов и Станислав Стефанов.

На 12 септември, в концерта, наречен "Нощи в бял сатен" солисти на Софийска Филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" ще бъдат джаз певицата Камелия Тодорова и тромпетистът Михаил Йосифов. Диригент: Славил Димитров.

В неделя вечер, с надежда за хубаво време, Филхармониците канят публиката на пътуване „В сърцето на Европа“. Музика от Моцарт, Чайковски, Кодай, Попер и Брамс ще дирижира Мартин Пантелеев, а за солист е поканен младият виртуоз виолончелист Атанас Кръстев.

Чуйте интервюто с главния диригент на Софийската филхармония Мартин Пантелеев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна