Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите на децата от конкурса "Моето невероятно лятно приключение" ще бъдат връчени в София

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъдат връчени наградите на отличените в конкурса "Моето невероятно лятно приключение". Мария Дуковска, главен редактор на сайта "Аз детето", в който ще бъдат публикувани творбите на всички участници, заяви, че в конкурса са се включили над 70 деца:

Много интересно, че децата се завръщат към приключенията на село. Явно за тях се превръща в нещо любимо – при баба и при дядо, а също така и срещата със животните. Имаше много разкази и пътеписи за държавите, които са посетили със своите родители.

Участниците са били разделени в две категории по възраст : от 6 до 9 и от 10 до 14 години, поясни главният редактор на сайта "Аз детето":

Може би тези, които бяха най-интересни за нас и които със сигурност ще бъдат отличени, са тези творби, които вплитаха реални приключения с някаква въображаема случка или нещо, което децата мечтаят да им се случи – нещо много приказно.

Това са много интересни истории, които доказват, че българските деца, освен че са четящи и пишат,
допълни Дуковска.

Освен победителите в детския творчески конкурс, на 13 септември, следобед, на столичния булевард "Витоша" ще бъдат обявени и кандидатите за титлата "Най-четящ град". Конкурират се Русе, Самоков, Видин, Перник и Габрово.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна