Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

148 души вече са гласували на онлайн референдума

148 души са гласували онлайн за двата въпроса, „забранени“ от народните представители за предстоящия референдум – подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно и подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми. Заради това, че депутатите не дадоха възможност гражданите да отговорят на тези два въпроси коалиция от граждански организации направи възможно гласуването възможно.

Ние не агитираме гражданите да подкрепят или да не подкрепят мажоритарния избор или задължителното гласуване. Това, което ние искаме като граждански организации е политиците да се вслушват повече в гласа на гражданите и да създадат подходяща среда, която да може да бъде абсолютно достъпна за пряко участие на гражданите в управлението на страната, каза в предаването „Преди всички“ Георги Богданов – член на УС на Форум „Гражданско участие“ .

Па двата въпроса гласа си могат да дадат и деца, които не са навършили 18 години. Гласуването е на адрес  zareferendum.bg до 25-и октомври.

Интервюто с Георги Богданов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна