Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви и Линда Зечири с най-малко бронз на турнира в София

Снимка: БОК

България си осигури два медала на международния турнир по бадминтон в София, след като Линда Зечири и Габриела и Стефани Стоеви се класираха за полуфиналите в игрите по единично и надпреварата на двойки. Състезанието е с награден фонд 15 хиляди долара и се провежда в залата на НСА "Васил Левски".

На четвъртфиналите Линда Зечири се наложи над германката Фабиене Депрец с 21:13, 21:13 точки за 30 минути. В спор за място на финала по-късно днес българката ще играе срещу друга германка Олга Конон.

Водачките в схемата при двойките Стефани и Габриела Стоеви победиха Джени Муур и Виктория Уилямс (Англия) с 21:15, 16:21, 21:15 точки за 35 минути. На полуфиналите българките излизат срещу четвъртите поставени Неслихан Иджит и Йозге Байрак (Турция).

Спечелихме в три сета нашия мач срещу Moore/Williams. Във втория сет направихме прекалено много грешки и това беше причината да загубим сета. В третия сет започнахме да играем нашия стил игра и това допринесе победата, коментираха след мача сестри Стоеви. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна