Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Дамянова: С приемането на Закона за училищното и предучилищното образование е осигурена основата за реформа в сектора

Снимка: БГНЕС

С приемането на Закона за училищното и предучилищното образование е осигурена основата за реформа в сектора - това заяви Милена Дамянова от Парламентарната комисия по образование в предаването "Неделя 150". По думите й, от следващата учебна година учениците от 1-ви и 5-ти клас ще започнат да учат по нова програма. Независима външна оценка на училищата и детските градини ще определя какви средства да получават от държавата, каза още Дамянова:

Училищата и детските градини ще получават допълнителни средства. Тези от тях, които имат добри резултати, ще получават средства, които ще могат да изразходват, съгласно решението на педагогическия съвет за каквото преценят, а детските градини и училищата, които имат ниски образователни резултати, и при които са открити дефицити в хода на инспектирането също ще получат средства, но те ще бъдат целеви и ще бъдат съпроводени със съответната оздравителна програма.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени