Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След фантастична игра момчетата на Пламен Константинов си заслужиха полуфинал в София

Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по волейбол отново доказа класата си. Момчетата на Пламен Константинов за втори път записаха фантастична победа над Германия. В четвъртфиналите Владо Николов и компания пак бяха безапелационни над бронзовия медалист от последното световно първенство 3:0 гейма, в отделните части 25:19, 25:23, 25:23 точки.




На двубоя в "Арена Армеец" присъстваха над 12 хиляди зрители, между които и министърът на спорта Красен Кралев, а победата беше посветена на един голям състезатели и човек – Ники Пенчев, който в навечерието на двубоя загуби втория си баща.

В първия гейм българите поведоха с 10:6 и 22:17 след добра игра защита и стабилни отигравания в атака на Владимир Николов и Тодор Алексиев. Това позволи на "трикольорите" да спечелят спокойно с 25:19. Във втората част българският отбор пак демонстрира отлична игра на блокада, докато германците разчитаха на част от резервите си. Опитният Владимир Николов пак матира отбраната на бундестима в ключови разигравания. Българите поведоха с 20:17, но Германия успя да се върне в играта, но все пак блокада на Виктор Йосифов завърши частта при 25:23. В третия гейм германският тим имаше аванс от 10:6, но "трикольорите" поведоха с 20:17. Германия направи четири поредни точки, но българите отново получиха преимущество при 23:21. Бундестимът изравни до 23:23, но после България направи две поредни точки и затвори мача за близо час и половина игра.

Най-резултатен за победата на България беше Владимир Николов с 14 точки, а Виктор Йосифов и Тодор Алексиев добавиха по 11 точки.За Германия Маркус Бьоме отбеляза 11 точки.

На полуфиналите в събота в София българският отбор ще се изправи срещу победителя от Световната лига през 2015 година Франция. По-рано днес "петлите" победиха с 3:1 срещу Сърбия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна