Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Бяхме едно цяло

Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов беше много доволен след победата на България с 3:0 гейма над Германия. С нея нашите си осигуриха полуфинал на Европейското първенство и в събота от 20.45 часа ще се изправят срещу Франция.

Изиграхме още един мач като отбор. Големият мъж днес се казва Николай Пенчев. Той намери сили да изнесе тежестта. Целият отбор игра и за него. Втори път побеждаваме Германия по този начин. Не е било случайно. Справихме се с основните им ударни единици. Това реши двубоя. Важен е резултатът, който си струва всичко, заяви Константинов след мача пред журналисти. 

Най-добрият отговор е на игрището. Другото са приказки. Предстоят ни още мачове. Отборът трябва да играе за удоволствие. Изпълнихме това, което си бяхме поставили предварително като цел. Това не значи, че ще се задоволим с полуфинала. Няма слаби отбори, но няма и такива, които не може да победиш. Въпросът е в този мач, който ще се изиграе. Момчетата трябва да си оставят сърцата си на полето, не ме интересува резултатът. Показваме невероятен дух. Гордея се с момчетата, с желанието и амбицията им, добави треньорът на България.

Капитанът Владимир Николов добави: Много съм щастлив. Постигнахме целта на това европейско първенство. От сърце благодаря на тази публика. Нека тези хора да ни подкрепят още веднъж, за да спечелим медал. Франция е неудобен за нас съперник. Имаме своите шансове. Ще се борим докрай, заяви Николов.

Разпределителят Георги Братоев също беше много щастлив след края на мача. Германия не ни е побеждавала на четвъртфинал. Не им излязоха сметките. Радвам се, че победихме Германия с този треньор и сметките им. Огромната разлика в мача беше публиката. Подкрепата на хората е безценна за тима, каза Братоев.

Тодор Алексиев добави: Получиха си го и днес. Имахме малко колебания в третия гейм, защото не бяхме концентрирани. Ще дадем всичко от себе си на полуфиналите. Няма значение кой ни е съперник. Спряхме ги на блок в първия гейм и те не успяха да се върнат в мача. Изпълнихме тактическите задачи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна