Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Момчетата играха със сърце, раздадоха се

Красен Кралев: Момчетата играха със сърце, раздадоха се
Снимка: nsa.bg

Искам да благодаря на Пламен Константинов за това, че подготви този невероятен отбор. На всички момчета, които играха със сърце, раздадоха се. Виждате, че това е отбор, който обединява, сплотява нацията. Кара ни да се чувстваме горди, че сме българи, това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по повод победата на националните ни над Германия с 3:0 гейма в четвъртфиналите на Европейското първенство.

Министър Кралев беше сред специалните гости на тържествената церемония по удостояването на президента на Международната волейболна федерация Ари Граса със званието "Доктор Хонорис Кауза" на Национална спортна академия.

Падна ни се най-тежкият жребий. Франция в момента според мен е най-силният отбор света, но от този мач няма какво да губим, можем само да спечелим.Аз гледах мача с Германия в присъствието на вицепрезидента на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич и той каза, че такава публика не е виждал никъде. Единствената държава в света, в която има такава атмосфера в залата, това е България. Гордеем се с публиката! Благодарим на всички, които подкрепят отбора и дано да бъдем така сплотени до края, каза още Красен Кралев.

В момента волейболната федерация се справя блестящо. Организацията в "Арена Армеец" и в Дворец на културата и спорта във Варна бяха прекрасни до момента. Има още два дни, стискаме палци всичко да продължава така, защото предполагам, че оценката ще бъде много висока. За нас е много важно, защото ще кандидатстваме за домакини на Световно първенство през 2018 отново с Италия. Вчера получих обаждане от премиера г-н Борисов, който пожела да поздравя българските волейболисти. Знаете, че той има ангажименти извън страната. Беше изключително горд и щастлив. Каза, че държавата плътно застава зад идеята, зад кандидатурата на нашата федерация за домакинство на световния форум през 2018 година. Това нещо съм го предал на президент Ари Граса, на останалите от ръководството на българската федерация. Надявам се подкрепата на федерацията да бъде оценена подобаващо и да получим шанса да организираме и този форум, допълни министър Кралев.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени