Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Не издържахме психически и физически, това е максимумът

Пламен Константинов: Не издържахме психически и физически, в тази ситуация това е максимумът
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не е лесно да сме спокойни по време на мачовете. Вчера беше моментът. Днес не издържахме психически и физически. Италия игра по-добре. Играха силно на сервис. Дойде и разликата в атака, не можахме да блокираме добре. Италия заслужено ни победи. Отборът игра на границата на възможностите си в момента. На моменти дори се надскочи. На всички ни се иска нещо повече. В тази ситуация това е максимумът. Имахме шанс вчера, но не издържахме в третия гейм. Днес загубихме Николай Пенчев, това ни повлия. Така ни е било писано - да загубим много състезатели. Поздравявам момчетата, че дадоха всичко от себе си. Тимът стана такъв и започна за расте по време на първенството. Волейболистите започнаха да си вярват. В края на декември трябва да се съберем за олимпийската квалификация. Надяваме се контузените да се възстановят и да ни помогнат. Няма да има много време за работа. Ще има напасване и връщане на чувството и на колективната работа, така селекционерът Пламен Константинов коментира загубата с 1:3 гейма от Италия в срещата за бронзовите медали на Европейското първенство в София.

Теодор Салпаров: Не искам да броя четвъртите места. Много е тежко, защото ми се искаше точно вкъщи да се възползваме. Искаше ми се да прескочим французите, защото нямаше как да изпуснем Словения на финала. Всичко около обстановката беше супер на това първенство. Италия игра със силен сервис. Те заслужаваха повече да победят, но ние не се предадохме. Ники Пенчев получи неприятна контузия. Без него се играе тежко. Само трябва да съжаляваме. Тези седмица беше уникална, това не се изпитва всеки ден.

Николай Учиков: Тежко е в мачовете като днешния. Не успях да помогна по начина, по който исках. Малко не ни достигна. Нещата са така, че понякога емоцията ни кара да даваме повече или по-малко. Може би имаше и умора от снощи.

Владимир Николов: Публиката може да оцени това, което направихме. Борихме се от първата до последната топка в целия турнир, но не успяхме да вземем жадувания медал. Играхме като равен с равен с най-добрите отбори в света. Чувствата са смесени. Има горчилка от загубата, но имахме много проблеми. Липсата на шестима състезатели се усеща. Това не можеше да не се отрази. Италианците имаха повече спортно-технически аргументи. И двата отбора не бяха свежи след мачовете в събота.

Тодор Алексиев: Беше страхотно, играхме добър волейбол. Не можахме да се възползваме от нашите шансове. Представихме се повече от отлично. Радвам се, че зарадвахме хората. Тежко ще преживея загубата от Франция, но продължаваме напред. Радвам се, че ви е направило впечатление това, че играем като отбор. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна