Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г.Симеонов: Нашите експерти отиват при проблема, а не чакат проблемът да отиде при тях

| обновено на 21.10.15 в 17:18
Адаптирана стая за деца
Снимка: БНР Бургас

Георги Симеонов е изпълнителен директор на "Надежда и домове за децата - клон България".

Организацията работи в подкрепа на деца до 3 години с цел предотвратяването на настаняване на бебета в домовете за деца. Той е категоричен, че само съвместните усилия на общини, организации и държава в подкрепа на семействата могат да могат преодолеят тези кризи и да намалят случаите на изоставяне на деца.

Това е най-правилният подход, защото ако ние не помогнем на семейството да преодолее кризата, тя вече става перманентна, става тежка и след това е много трудно, убеден е Симеонов.
За 3 години у нас са закрити 14 дома за деца и там системата намира новите алтернативи, казва Георги  Симеонов по повод провелата се конференция, кояато обобщи постигнатите резултати в областите, където е създаден ОКМД.  Целта на обобщения анализ е да опише начините на взаимодействие на неправителствените организации в политиките на местно и регионално ниво, както и да популяризира работата на целия проект и да представи успешните случаи и добри практики в 12 области.  

Конференцията е в изпълнение на дейностите по проект „Областен координационен механизъм - модел за ефективно сътрудничество и взаимодействие между гражданския сектор, регионалните и общински структури“, който се финансира по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространсство.

Интервюто на Елиница Маринова с Георги Симеонов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна