Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: И ДПС би подкрепила обща кандидатура на десните партии за президент

Снимка: БГНЕС
Това бяха първите избори за Реформаторския блок като коалиция и най-трудните заради силната вътрешна конкуренция, призна в интервю за предаването "Преди всички" Корман Исмаилов - лидер на партията "Свобода и достойнство", част от РБ:

Нашите избиратели най-много се възползваха от преференциите във вота и това допринесе за добрите резултати. Разбира се, добрата работа с избирателите и донякъде политиката на централно ниво мисля, че даде отражение.

Според него предстои партиите в коалицията да направят анализ за по-нататъшното си партньорство, тъй като споразумението между тях е било до приключването на местния вот.

За нас е важно да разгърнем потенциала на Реформаторския блок занапред, а това минава през повече консолидация и през повече обединение, повече ефективност като консолидирана структура, смята Корман Исмаилов.

Категорично вярвам, че можем отрано да се обединим около фигура, около обща кандидатура на десен кандидат за президент. Мисля, че и ДПС би подкрепила една подобна кандидатура на десните партии. Не го казвам като закачка, а като очакване, защото ДПС изпадна в изолация, каза още лидерът на партията "Свобода и достойнство".

Цялото интервю с Корман Исмаилов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна