Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт ще иска касиране на изборите в Пловдив?

| обновено на 02.11.15 в 16:56

Утре Патриотичният фронт ще обяви в парламента решението си дали ще поиска касиране на изборите в Пловдив. Това обяви Илко Илиев, председател на изборния щаб на Славчо Атанасов.

В момента сравняваме резултатите от протоколите, които сме получили, с тези, публикувани от Общинската избирателна комисия на сайта на ЦИК. Ще обобщим разминаванията и събираме всички нарушения на изборния процес, включително и сигнали за купуване на гласове. Едва след това ще вземем решение да искаме ли касиране на изборите
, изтъкна Илко Илиев. 


Той съобщи, че решението ще бъде обявено от парламентарната трибуна от съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в утрешния ден.

Пловдивчани показаха, че техният глас е по-силен от партийните схеми. Всички видяхме как въпреки всички партийни договорки, ние постигнахме силен резултат. Постигнахме го, независимо от цялата мощ на партия ГЕРБ, която бе стоварена в Пловдив, заяви в изборната нощ Славчо Атанасов, който остана втори на балотажа. 

Според него ниската избирателна активност е резултат на случилото се през седмицата. По думите му, обявената подкрепа за Иван Тотев от РБ, Съюз за Пловдив, Здравко Димитров, БЗНС на Атанас Търев е отвратила пловдивчани.

Тези хора една година говореха колко е лош моделът на управление на Тотев и само за няколко часа си преобърнаха мнението, коментира Атанасов и допълни:

Имаше партийно задкулисие, което ясно пролича. 

Според Славчо Атанасов подкрепата от другите партии е реализирана, защото на балотажа са гласували твърдите ядра на партиите, застанали зад Иван Тотев, а пловдивчани са останали по домовете си.

Ще остана народен представител и ще продължа да помагам. За Пловдив трябва да се работи, няма значение кой е кметът, завърши Славчо Атанасов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна