Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Легендите" ще свирят в зала "Колодрума" в Пловдив

| обновено на 03.11.15 в 16:01
Снимка: „Легендите“

„Легендите“ гостуват в Пловдив тази вечер. В зала "Колодрума" те ще изсвирят за пловдивската публика едни от най-обичаните български рок парчета от последните 40 години.

 Музикантите, които сформираха "Легендите", са Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от "Тангра", Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров.  

Те ще представят над 25 емблематични песни, останали в историята на българската рок музика. Сред тях са „След десет години“, „Пак ще се прегърнем“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“ и други.

Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но показващи артистите в различна светлина – Данчо Караджов, изпълняващ песни на ФСБ и "Тангра", Стенли – с оригинален прочит на репертоара на D2, Любо Киров  в ролята на барабанист и певец, плюс брилянтните китарни партии на Митко Кърнев.

За откриването на концерта „Легендите“ поканиха победителите от конкурса за най-добрa училищна група в Пловдив „Голямо междучасие 2015“ Panic Station, които също  ще свирят в Колодрума . 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна