Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията "Сидеров" ще препоръча свалянето на имунитетите на лидера на "Атака" и на Десислав Чуколов

Снимка: БГНЕС

Комисията "Сидеров" ще препоръча на парламента да снеме защитата на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на Десислав Чуколов, за да може да се отговори на исканото от главния прокурор за задържане. По думите на депутата Явор Нотев, който е и адвокат на Сидеров, задържането може да стане в 14-дневен срок от внасянето на искането на прокуратурата в парламента. Нотев обаче обясни, че мярката е доста драстична:

Г-н Сидеров и г-н Чуколов  не са хора, които биха могли да се скрият, да потънат вдън земя или да не могат да бъдат намерени. Нещо повече - процесуалната дисциплина на господин Сидеров е безукорна, той се явява на всички заседания, намират го където и когато трябва.

Утре предложенията на комисията "Сидеров" влизат за обсъждане в пленарната зала. Председателят й Димитър Главчев каза:

Членовете на комисията биха разочаровали хората, тъй като се нарушава чл.6, ал.2 от конституцията, в която пише, че българските граждани са равни пред закона , независимо дали са депутати, или не са. Ввъпросът е принципен - не се фокусираме върху г-н Сидеров и върху г-н Чуколов, решението е взето, за да бъде в съответствие с чл.6, ал.2 от конституцията на Република България

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна