Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И тази вечер служители на МВР блокираха Орлов мост

Снимка: БГНЕС

За четвърта поредна вечер служители на МВР блокираха Орлов мост в София. Много от минувачите недоволстват от спряното движение и дори определят протестиращите като "рекетьори".

Протестиращите полицаи, както техни роднини и приятели, не искат да говорят официално пред медиите, но неофициално споделят, че няма да се откажат от защита на социалните си придобивки, такива каквито са в момента. Според тях реформа в МВР е нужна, но трябва да се направи от професионалисти и със съгласието на служителите.
Протестът преминава спокойно и се охранява от униформени полицаи, които в момента са на работа. 

Пред Съдебната палата в Бургас едва десетина полицаи се събраха на импровизиран протест. От синдикат "Охрана" в морския град призоваха, за незабавно оттегляне на спорните предложения в проектобюджета, касаещи МВР. Четири автобуса протестиращи се очаква да се включат в националния митинг в столицата в неделя.

Повече от 400 полицаи от Варна ще участват в националния протест в неделя пред парламента, съобщи Красимир Костов, председател на регионалната структура на синдикалната федерация на служителите в МВР. Очаква се и близо 100 военнослужещи също да заминат за протеста в столицата. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна