Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович спечели и "Мастърс"-а в Париж

Джокович и Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната турнирна схема Новак Джокович победи Анди Мъри, номер 2 в схемата, на финала на тенис-турнира в Париж и с това постави два рекорда. Новак Джокович е първият тенисист, побеждавал четири пъти на турнира в Париж, и също първият тенисист, спечелил шест турнира от сериите "Мастърс" за една година след Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Рим и Шанхай.

Доминацията на сърбина Новак Джокович във финала срещу шотландеца Анди Мъри бе тотална - сърбинът караше съперника си да тича по корта в парижката зала "Пари-Берси" и спечели почти всички дълги топки. Шотландецът, лишен от инициативата, допусна много грешки (34 срещу 12 на Джокович).

В първия сет Джокович направи два пробива - в третия и в шестия гейм, и спечели лесно сета с 6:2. Във втория сет Мъри бе равностоен до 2:2, но след това отново превъзходството на корта на водача в световната ранглиста бе пълно. Така Новак Джокович има 10 спечелени титли през този сезон, в това число и три от Големия Шлем (откритото първенство на Австралия, "Уимбълдън" и откритото първенство на САЩ). Джокович е загубил само пет мача за една година, в това число финала на "Ролан Гарос".

Логично намиращият се в отлична форма Новак Джокович е суперфаворит за "Мастърса", който започва на 15 ноември в Лондон.


Финал на турнира по тенис на твърди кортове за мъже от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 3,83 милиона евро:

Новак Джокович (Сърбия) - Анди Мъри (Великобритания) - 6:2, 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна