Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Мадански напуска "Монтана"

Михаил Мадански
Снимка: БГНЕС

Спортният директор Михаил Мадански напуска футболния отбор на "Монтана" след среща с ръководството на клуба. Мадански имаше разговор с кмета на града Златко Живков и останалите хора от управата, на които предложи своята визия за развитието на клуба и евентуален нов треньор, който да наследи подалия оставка през уикенда Ферарио Спасов. Хората в клуба от Северозапада обаче не приеха идеите му.

Мадански искаше да заложи на младия и амбициозен специалист Александър Томаш, който в момента тренира отбора на "Банско" в "Б" група, а също така и на екипа му. Но предложението му не било прието.

"Обсъждаха се и други варианти, в детайлите на които не искам да влизам в момента. Аз съм човек, който е наясно, че екипната работа е водеща при успехите във футбола. Ако ръководството на "Монтана" има идея за треньор, то той може да не ме иска. При това положение взех решението да се разделим и си тръгвам. Напускам "Монтана" с най-добри чувства към отбора, към обществеността и към феновете им пожелавам успех", коментира Мадански.

Днешната тренировка беше водена от Иво Тренчев - досегашен помощник-треньор, и Мирослав Митев- треньор на вратарите. Не е изключено именно те двамата да водят отбора до края на есенния полусезон. "Монтана" отстъпи на "Черно море" с 0:4 в последното си домакинство и се свлече на предпоследното 9-о място.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна