Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлична оценка си дадоха организаторите на първия рали шампионат с едномаркови автомобили

Организаторите на марковия шампионат "Hyundai Racing Trophy" дадоха отлична оценка за първия сезон. Изпълнителният директор на официалният вносител на автомобила за България Стефан Митов обяви пред медиите, че в състезанията автомобилите са доказали, че са надеждни и конкурентни и могат да се движат с темпото на много по-мощни автомобили.


Мениджърът на програмата за развитие Георги Гвоздейков допълни, че за кратко време са направили прекрасен екип, с много добри пилоти, а за следващата година ще се търсят опции отделни частни и системи в автомобилите да бъдат подобрени, като например скоростната кутия. За следващата година той очаква в шампионата да участват поне 7 автомобила, а интересът на пилотите е много по-голям от началото на тази година.

Главният треньор на тима Петър Гьошев сподели, че когато той е започнал състезателната си кариера, е нямало такива добри условия, които да се предлагат за младите пилоти

Ще направя всичко възможно да предам опита си на младите таланти, тъй като най-добрите пилоти в света са излезли от марковите шампионати. Началото е много успешно, всички пилоти подобряваха своите умения и класирания след всяко състезание. През зимата ще направим много добра подготовка и в началото на новия сезон ще бъдем напълно готови за борба с най-добрите състезатели, каза Гьошев.

Финалният шести кръг от надпреварата – рали "Средна гора", беше спечелен от Васил Жеков с навигатор Добромира Илиева. Двамата победиха Христо Геров/Марин Костадинов, а третото място заеха Григор Григоров/Янаки Янакиев. Третата позиция в Панагюрище се оказа достатъчна, за да осигури титлата на Григоров и Янакиев в първия сезон. След дисквалификацията на всички екипажи в Панагюрище ситуацията в шампионата не се промени и Григоров и Янакиев запазиха титлата. Двамата спечелиха победата в прекратеното рали „Твърдица”,  завършиха първи в „Сливен” и „Стари столици”. Другите победители през сезона са Дочо Цвятков и Линда Багерова, които спечелиха в рали "България" и Симеон Симеонов, който беше най-добър на писта "Дракон".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна