Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" с неочаквано лесна победа над "Манчестър Сити"

"Манчестър Сити"-"Ливърпул"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" постигна лесна победа с 4:1 при гостуването си на "Манчестър Сити" в очаквания с най-голям интерес мач от 13-ия кръг на английското първенство. С три гола преди почивката "червените" рано решиха крайния изход на двубоя на "Етихад", който свали "Манчестър Сити" от първото място във временното класиране. Още в осмата минута Роберто Фирмино нахлу в наказателното поле след пас на Филипе Коутиньо, центрира и Елаким Мангала си вкара автогол от близка дистанция. В 23-ата минута Коутиньо направи резултата 2:0 след пас на Фирмино, а десет минути след това ролите на двамата играчи на гостите бяха разменени и Роберто Фирмино от близка дистанция вкара трето попадение във вратата, пазена от Джо Харт. Минута преди края на първото полувреме Серхио Агуеро се възползва от асистенция на Александър Коларов и върна един гол във вратата на отбора от Мърсисайд.

По-силната игра на контра за "Ливърпул" продължи и след почивката, но пропуски на нападателите в червени екипи задържаха "Манчестър Сити" по-дълго в мача. Все пак в 81-ата минута словакът Мартин Шкъртел със силен удар оформи крайното 4:1 в полза на "Ливърпул".

"Манчестър Сити" записа два поредни мача без победа в шампионата и е на трето място във Висшата лига с 26 точки. "Ливърпул" заема девета позиция с 20 точки. Лидерът "Лестър" е с 28 точки след победата си с 3:0 като гост над "Нюкасъл".

Днес "Тотнъм" е домакин на "Уест Хям" в лондонското дерби на 13-ия кръг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна