Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" с важна победа в турнира за Купата на ФИБА-Европа

"Лукойл Академик" постигна важна победа като гост на БК "Калев" (Естония) със 78:75 точки в среща от петия кръг в група "Н" на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа.

Възпитаниците на Тони Дечев стигнаха до успеха с тройка две секунди преди сирената на Павлин Иванов.

След успеха "студентите" излязоха начело в класирането с 8 точки. Другата среща между Енисей Красноярск (Русия) и Макаби Ришон (Израел) е днес.

В последния си мач от групата "Лукойл Академик" гостува на "Макаби Ришон" на 2-ри декември.

"Лукойл Академик" постигна трети пореден успех и запази шансове да продължи напред в турнира.

Домакините поведоха в началото на мача, но след тройка на Павлин Иванов "студентите" направиха обрат 27:26 1:20 минути преди края.

Във втората част българите записаха аванс от 35:30, но естонците направиха серия от 6:0 за 36:35. Резултатът на почивката беше 43:39 за Калев.

След серия 11:0 в средата на третата част домакините поведоха с 11 точки при 61:49, но шампионите постепенно намалиха пасива си.

С тройка на Филип Виденов "студентите" изравниха 73:73 3:35 минути преди края, а с нова тройка Павлин Иванов донесе успеха на българския тим.

Най-резултатен за "Лукойл Академик" беше Павлин Иванов с 23 точки. Желко Шакич добави 14 точки и 7 борби, а с 13 точки и 7 борби завърши Филип Барович. Бранислав Ратковица реализира 10 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна