Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще е домакин на четири старта от Европейската купа по ски през 2016-а

България домакин на четири старта от Европейската купа по ски през 2016
Снимка: БГНЕС

България за първи път в историята ще бъде домакин на четири старта от Европейската купа по ски-алпийски дисциплини в рамките на един спортно-състезателен сезон.

Пампорово ще организира два слалома при жените на 9-и и 10-и февруари 2016-а година, а веднага след това на 12-и и 13-и февруари ще се проведат и два гигантски слалома също при дамите в Боровец.

Започва пореден сезон в зимните спортове. За огромно съжаление ние загубихме един много отдаден на ските човек и голям работохолик. Това е едно истинско нещастие, коментира президентът на БФСки Цеко Минев, визирайки смъртта на главния треньор на националния отбор Драго Грубелник, който почина след пътно-транспортен инцидент в Австрия на 17-и ноември. При катастрофата пострадаха и помощник-треньорът Димитър Христов и националът Алберт Попов, но двамата ще се възстановят от травмите си.

Иначе в България през февруари предстои едно уникално събитие. Четири старта от Европейската купа не е имало никога. Домакини ще бъдат два от водещите ни курорти Пампорово и Боровец. Подготовката върви по план. Вече минаха и първите инспекции и от ФИС са много доволни, каза още Минев.

БФСки ще продължи и проекта "Научи се да караш ски", който е подкрепен от ММС и от ски-центровете в страната. Целта е около 4000 деца да бъдат обучени. Федерацията ще заложи и на голям брой състезания на възрастта преди картотекиране от 6-12 години.

 

 

 

 

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна