Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Костадинов: EVN не събира пари на ръка

Снимка: Радио Шумен
Телефонните измамници измислиха нова лъжа - обаждат се от името на определено електроразпределително дружество, търсят данните, за да подменят, уж, номера на партидата или абонатния номер, съобщават за аварии, предлагат услуги и събират пари на ръка. От МВР припомнят, че сценарият не е нов, имало е такива случаи в минали отоплителни сезони. Новите регистрирани случаи на този тип измами са в районите на Ямбол, Димитровград и Хасково. 

Петър Костадинов от "EVN България" също припомни, че измамници от тяхно име действат вече година и половина.

Факт е, че през последния месец има активизиране на измамите, имаме 6-7 сигнала от наши абонати. Обнадеждаващо за нас е, че абонатите са се сетили и са се обадили на дежурните ни телефони. Искам още веднъж да кажа, че всички плащания се извършват на каса, никой от нашите служители не събира пари на ръка! Когато правим някакви кампании, не събираме данни по телефона, освен това, когато се наложи комуникация по телефон, служителят ни винаги се легитимира! Поддържаме контакти с полицията, първо там подаваме информацията, която получим, но, за съжаление, измамниците доста са се усъвършенствали! Не можем да се похвалим с голяма разкриваемост, за щастие, абонатите ни не се поддават на фалшификациите.

Интервюто на Валерия Николова с Петър Костадинов от EVN и анкетата на репортера Евелина Стоянова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени