Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров доволен от подоготвката си

Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че подготовката му върви по план и гледа дългосрочно относно работата си с новия треньор Франко Давин. Димитров и Гаел Монфис дадоха съвместна пресконференция преди демонстративния мач, който ще изиграят тази вечер от 20.00 часа в "Арена Армеец".

Българинът заяви, че вече е започнал подготовка за новия сезон и му трябва време да се напасне с новия треньор. Димитров коментира представянето си през сезона, целите си за следващата година и очакванията си за двубоя с Монфис.

Имах добри мачове, но и пропуснах възможности. Не бях тренирал много добре няколко месеца. Имах разколебавания с отбора и бях разконцентриран. Нямах тази подготовка да завърша добре. Играх добре в последните няколко мача. Доволен съм от това, както и от това, че нямах контузии. Всеки в отбора ни сега си върши работата по най-добрия начин. Още малко време ни трябва, за да се напаснем. Гледаме дългосрочно за сътрудничеството ни. Треньорът ми е добър специалист и добър човек. Това е най-важното за мен сега. В момента всичко върви по план. Всички хора, които ще дойдат в залата, са много важни за мен. Също така семейството ми. Не мога да забравя какво направи за мен и фондацията на Димитър Бербатов, заяви Димитров.

Изведнъж се натрупаха много неща. Не искам това да звучи като извинение. Не съжалявам за нито едно от решенията, които съм взел. Не съм обезкуражен. Всичко се мени. Един ден си 8-и, на другия си 28-и, коментира той представянето си през сезона.

Работим върху няколко елементи с новия ми треньор, като сервисите. Не се получават нещата от веднъж. Всичко ще стане обаче в процеса. Вече се нагаждаме", добави българинът.

Димитров заяви, че винаги е щастлив да се завърне в България. Последните няколко месеца наистина нямах много време, но винаги ми е приятно да се завърна тук, в България. Това е приятно чувство, а сега още повече, защото очакваме да изиграем хубав мач, каза тенисистът.

Целта на мача с Монфис е не само да направим шоу, но и да направим добър мач. Аз много се вълнувам. Познаваме се с Гаел от доста време. Той има добър арсенал. Надяваме се да стане добър мач и двамата да се насладим, но най-вече да се хареса на публиката, каза още Димитров.

Гаел е колоритен играч като цяло. Преди няколко години играхме един мач и той ми каза, че в първите няколко гейма се опитва да шашне съперника. Трудно е да се играе срещу него, особено на клей. Надяваме се да има хубави разигравания. Трябва да играем играта си. Ако се опитваме просто да вкарваме топката в корта, няма да се получи. Самата ни настройка към мача ще бъде различна. Да се надяваме, че ще стане шоу между мен и Гаел, добави Димитров.

Той заяви, че все още е рано да коментира дали ще участва на турнира от АТП в София през февруари догодина. Започнах работа с нов треньор, не знам какво ще правя след три седмици, а какво остава след няколко месеца. Много съм щастлив, че ще има такъв турнир в България. Още е рано да се каже дали ще участвам в него, заяви Димитров.

Той каза, че целта му през следващия сезон е да изгради свой собствен почерк в играта. Единственото нещо, върху което искам да се фокусирам другата година е всичко да зависи от мен и отбора ми. Искам да изградя мой почерк. За момента чувствам, че правя някои неща много добре. Искам да спечеля някой от големите турнири. Когато се работи правилно, резултатите идват. Ракетата ми е готова на 98%. В следващите 2-3 седмици трябва да е напълно готова. Вълнувам се много. Трябват й обаче още мачове, заяви тенисистът.

Димитров за пореден път коментира това, че не е играл за България за Купа Дейвис. Всеки си казвам мнението. Не мога да съдя никого. Не мога да коментирам много по този въпрос. Винаги съм играл за България, когато съм могъл, заяви българският тенисист.

Димитров коментира и силното представяне на Новак Джокович този сезон. Това, което Новак направи, не може да бъде коментирано. Спечели всички 10 турнира, след това и "Мастърс"-а в Лондон. Това няма как да се обясни. Резултатите говорят. Не се знае дали ще се повтори догодина, но има и други играчи, добави тенисистът.

Гаел Монфис каза, че е щастлив да дойде в БЪлгария и за него Григор Димитров е страхотен приятел. За първи път съм тук и не знаех нищо преди тази сутрин. Видях сградата на Парламента, както и "Александър Невски". Направих няколко снимки. Трудно е заради лошото време, но се опитах да се разходя. Видях, че днес е черен петък и при вас. Утре ще имаме повече време сутринта. Проверих в google, че имате много църкви и ще ги разгледам, каза Монфис.

Григор е чудесен. Добри приятели сме. Познаваме се отдавна. Ако говорим за тенис - за мен той ще вземе титла от Шлема. Продължава да се развива и мисля, че скоро ще постигне целта си и се надявам да го подкрепите. Нямам думи за случилото се Париж. Това беше голям удар. Всички сме в шок. Няма какво да се каже. Просто се опитваме да покажем, че във Франция хората сме добри и че животът продължава - няма да спираме да ходим на концерти, да пием кафе, да излизаме, заяви французинът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна