Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова е номер 1 в леката атлетика за 2015 година

Габриела Петрова е номер 1 в леката атлетика за 2015 година
Снимка: БГНЕС

Сребърна медалистка на троения скок от Европейското първенство в зала Прага Габриела Петрова беше определена за лекоатлет на годината в традиционната анкета на списание "Атлетика". 23-годишната състезателка получи 336 точки в допитването.

На второ място остана спринтьорката Ивет Лалова-Колио с 300 точки, а трети се нареди бегачът на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов с 224 точки.

Много съм развълнувана, че съм избрана за атлет на България за 2015 година. Това беше най-успешната година в кариерата ми. Благодаря на всички журналисти и експерти, които са гласували за мен. Беше година изпълнена с много емоции и трупане на опит. Щастлива съм, че успях да покажа стабилност в резултатите си и да постигна личен резултат. За това признание искам да благодаря най-вече на моя треньор Атанас Атанасов, на целия екип с които работя, на семейството ми, което ме подкрепя безрезервно, на Българска федерация лека атлетика и на моите съотборници от СКЛА "Локомотив-Пловдив. Плановете ми за 2016 година са насочени към успешно участие на олимпийските игри в Рио, а в хода на подготовката ще решим с треньора ми дали да се състезавам на Световното първенство в зала в Портланд през март и на европейското първенство за мъже и жени в Амстердам през юли, коментира Петрова за списание "Атлетика".

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна