Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Италия взеха Световното първенство по волейбол през 2018-а

България и Италия взеха Световното първенство по волейбол през 2018-а
Снимка: ММС
България ще е домакин на световното първенство през 2018-а година, заедно с Италия. Договорът между FIVB, българската и италианската федерации за организиране на Световното първенство през 2018-а беше подписан днес. Подписи под контракта положиха Ари Граса - президент на FIVB, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на CEV и министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.


Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех. Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018-а година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015-а. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели, заяви президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров.

На 15-и януари 2016-а година на специално заседание, отново в Лозана, ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Мондиалът. Оповестено бе единствено, че формулата ще бъде една и съща за световните първенства както при мъжете, така и при жените.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна