Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капон: Историческият компромис бе направен с влизането на реформаторите във властта

Мария Капон
Снимка: БГНЕС

Историческият компромис бе направен не в деня на събирането на 180 подписа (за промени в Конституцията – бел. ред.), а в самия ден, в който Реформаторският блок (РБ) влезе във властта. Това каза в предаването „Нещо повече“ Мария Капон, лидер на Единната народна партия (ЕНП): 

Да смяташ, че мафията ще се самонакаже, е илюзия. Не можеш да правиш реформи заедно със собствениците на статуквото. Хората от протеста бяха жестоко излъгани и се наложи да преглътнат всички компромиси, защото РБ представляваше и тези хора. 

Според Капон оставката на правосъдния министър е била предизвестена и опитните политици няма как да не са били наясно какво ще се случи с гласуването на промените в Конституцията. 

Мария Капон коментира и стабилността на правителството: 

Този кабинет се крепи на милиарди заеми и европроекти… В него няма нищо реформаторско. Кабинетът има математическа подкрепа, но има криза на политическата легитимност на тази власт. Спойката е Бойко Борисов и властта. Стабилността на кабинета е превърната в най-важната опорна точка на платените агитатори на този кабинет.

Повече за позицията на Мария Капон чуйте в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна