Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безплощадната истина" на Майк Тайсън вече и у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Автобиографичната книга на един от най-популярните и скандални спортисти на всички времена Майк Тайсън беше официално представена. "Безплощадната истина" дойде на българския пазар от издателство "Жануа '98".

На събитието присъстваха издателите Жана Иванова и Кирил Войнов, Огнян Георгиев, превел книгата от английски, треньорът на националния ни отбор по бокс Хосе Еухенио Солер Арате и неговият помощник Палми Ранчев.


Всички хора, не само в България, знаят, че Майк Тайсън е най-младият боксьор в тежката категория. Но книгата не е само за това, за спортните му постижения и за нокаутите. Тази книга разказва за това, което е Майк Тайсън. Какво става в тази неговата, татоирана глава, която е подлагана на страхотни удари. Какво мисли за живота си, какво мисли за себе си.

Неслучайно посвещението на книгата е за всички маргинали, за всички които са отритнати от обществото. Всичко, които не са харесвани, които са били мачкани. Защото той наистина е постигнал Американската мечта. Той става човек, който е известен в цял свят.

Да, наистина, това име се свързва с невероятна агресивност, със стремеж за победа, с какво ли не…не само хубаво. Но то е в човека. И Майк Тайсън говори откровено в тази книга за най-хубавото и за най-лошото в себе си. Това, което го имаме всички, но го подтискаме. Той по някакъв начин излиза победител чрез тази книга, заяви Палми Ранчев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени