Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в Пловдив ще помага на момче със "Сарком на Юинг"

Съученици предприемат поредната, четвърта за тази година благотворителна кампания, която цели да помогне на 16-годишния Емилиян Кирилов от село Стърница, община Баните. От началото на тази година момчето живее с тежката диагноза "Сарком на Юинг", която засяга костите и се проявява най-вече при деца на възраст между 10 и 17 години. Разходите за лечение на детето в Турция са непосилни за семейството. Емилиян учи в професионалната гимназия по икономика "Карл Маркс" в Смолян. Според класния му ръководител Цеца Делева, Емо показва невероятен борбен дух и посреща нещата, гледайки напред и с надежда в бъдещето.

Съучениците на Емилиян са изработили сувенири, които са продавали, направили са и благотворителен концерт, а сега организират благотворителен базар в Пловдив. 15-годишната Боряна Карамфилова, приятелка на Емилиян от Стърница, е в основата на идеята:

В момента Емчо е на специална радиотерапия за почистване на метастазите в белия дроб. Ако това лечение подейства, същото ще се приложи и на главата. Надяваме се, че ще съберем доста средства, с които да го подпомогнем.

Коледният базар в помощ на Емилиян Кирилов ще се проведе от 15-ти до 27-ми декември на главната улица в Пловдив. Огласяването на случая става и чрез създадена фейсбук-страница.

Повече за съдбата на Емилиян Кирилов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени