Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" в петък излиза на екран и у нас

Новият епизод на филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който в петък (18 декември) тръгва по кината и у нас, от дни напълно владее съзнанието на няколко поколения  фенове на поредицата и предизвика небивал интерес по целия свят, още преди новият седми епизод да се е появил на екран.

В Лондон кинокритиците посрещнаха филма като "триумф" и "класика", съобщи Би Би Си. Първи отзиви за лентата публикуваха британските вестници, сред които "Дейли телеграф" и "Таймс“ оцениха седмия епизод от поредицата с по пет звезди. "Възрастните ще бъдат надвити от сълзлива носталгия, защото това е класика" - пише Кейт Мюр от в. "Таймс". Според нея режисьорът на новия филм Джей Джей Ейбрамс е по-добър режисьор на екшъни от създателя на поредицата Джордж Лукас.
Роби Колин от в. "Дейли телеграф" написа, че Джей Джей Ейбрамс и екипът му са поели "една леко опърпана поредица и са възстановили магията и легендата за нея", а Харисън Форд е "страхотен". В САЩ предварителните продажби на билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" до сряда вече възлизаха на рекордните 100 милиона долара. 


Чуйте звуковия файл, за да се потопите в атмосферата на космическата сага, като част от многобройните и почитатели по целия свят.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна