Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стела Енева: Трудът се възнаграждава винаги

Снимка: БГНЕС

Лекоатлетката Стела Енева спечели за 5-и път в кариерата си наградата за Най-добър спортист с увреждания на България. Енева стана световна шампионка в тласкането на гюле и стигна до сребърен медал в хвърляне на диск на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Доха, Катар.

Това е моят труд, който е оценен, за което благодаря на журналистите. Вие сте разбрали колко усилия полага всеки един спортист с увреждания, защото не мога да опиша колко му коства на един такъв човек, заяви Енева след церемонията.

Моите протези са специални, за да мога да спортувам и да запазвам баланс, да тренирам. Защото има други хора, които са на колички и не могат да се справят самостоятелно, а се нуждаят от асистент. Много е тежък товарът на гърба, който аз го имам. За да постигна тези награди, съм минала през кръв, пот и сълзи. Човек трябва да обича работата си. Ако не я обича, той няма как да постигне тези неща.

Или пък ако не мине през тези тежки неща, бариери, през трънака, той пък няма да се наслади на тази награда. Аз се радвам на тези неща. Трудът се възнаграждава винаги.

Винаги съм доволна, но винаги има още малко, което искаме ние спортистите. Живот и здраве, догодина след Олимпиадата, мога да кажа като заключение колко съм доволна от този 4-годишен цикъл. Искам да съм жива и здрава, да нямам сериозни травми и да отива в Рио Де Жанейро, за да покоря големия връх, каза още Енева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна