Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В католическия храм "Свети Йосиф" в София ще има коледен концерт по произведения на Макс Регер

В католическия храм "Свети Йосиф" в София, от 16 часа, ще има концерт от романтични коледни песни и произведения на германския композитор Макс Регер. Те ще бъдат изпълнени от органиста Янко Маринов в компанията на Гергана Русекова- мецосопран, и Рада Носикова - сопран. Още за концерта разказва Янко Маринов:

Този път взорът е отправен към творчеството на Макс Регет, чиято годишнина ще посрещнем, негов юбилей, другата година. Преди това сме подбрали негови най-импозантни произведения. На централно място ще бъде изпълнена една фантазия и фуга като "Събудете се, ми вика гласът", което е особено подходящо за Коледа, камерна музика, както и някои обичайни коледни творби, като "Аве Мария" на Шуберт, на Маскани и други.

На концерта в католическия храм "Свети Йосиф" утре вечер специален гост - диригент ще е Виктор Илиев, програмата ще е барокова, ще звучат творби на Хендел и Бах. 2015 година премина под знака на 330 години от рождението на двамата композитори Георг Фридрих Хендел и Йохан Себастиан Бах, напомнят организаторите.

Входът за концертите е свободен, приемат се дарения за музикантите и поддръжката и обновяването на инструментите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна