Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В цялата страна действа предупреждение за снеговалежи

| обновено на 03.01.16 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Националният институт по метеорология и хидрология издаде жълт код за опасност от поледици в цялата страна и силен вятър по Черноморието.

Очаква се засилен трафик по магистралите заради края на почивните дни. От пътната полиция съветват всички, които ще пътуват след празниците, да тръгнат в сутрешните часове.

Столицата е готова да посрещне очаквания засилен трафик в следобедните часове, каза за "Хоризонт" кметът Йорданка Фандъкова. Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути

Заради очакваното натоварване по магистралите и основните пътища, както и заради влошаването на времето, Пътна полиция препоръча на пътуващите да тръгват по-рано и да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.  По пътя от Перник за София през Владая движението ще бъде в две ленти - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. От 14.00 до 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата.   

Шест тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие. Няма жертви, ранени са 8 души, съобщиха от МВР. 

В повечето областни градове в страната натрупа снежна покривка. Обявена е  мобилизация на пътната техника започна последния от почивните дни преди голямото завръщане.

Слушатели сигнализираха, че във Видинско има проблемни пътища, непочистена е отсечка от ГП Е79 и там движението е затруднено. Около село Ивановци има  навявания, а в съседни  участъци пътната настилка е заледена и опасна.

Обилният снеговалеж в област Монтана създаде проблеми по пътищата. Закъсали тежкотоварни автомобили блокираха движението по обхода на областния град и по пътя между село Студено буче и Монтана. На място работят екипи на пожарната, които изтеглят камионите. Обстановката наложи забрана за движение на товарни автомобили в областта. Трудно проходими са и пътищата в общините Якимово и Лом. Засега няма данни за пътни инциденти. Снежната покривка в Монтана вече е към 20 сантиметра, движението по улиците на града е затруднено.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна