Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данчо Лазаров: Хубаво е да бъдеш сред първите

Данчо Лазаров: Хубаво е да бъдеш сред първите
Снимка: БГНЕС

Прави сме да бъдем оптимисти. Всички очакват един успех на нашия отбор, въпреки че тази квалификацията е много трудна. Не всички отбори са в блестящата си форма. Въпросът е кой ще има по-голяма мотивация да достигне до първото място и до следващите две, които дават право на участие в допълнителен квалификационен турнир. Убеден съм, че момчетата ще направят всичко, което зависи от тях, това заяви президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров при заминаването на мъжкия национален отбор за олимпийската квалификация в Берлин.

Най-добре мотивираният отбор ще успее да се представи най-силно. Хубаво е, че волейболистите са в центъра на обществеността и носят радост на хората. Хубаво е да бъдеш сред първите. На нас ни върви, когато не се подготвяме в продължителни периоди. Всичко е в ръцете на момчетата, да им пожелаем успех, добави Лазаров.

Съперници на България в олимпийската квалификация са европейският шампион Франция, олимпийският първенец Русия и съставът на Финландия.  Виза за олимпийските игри в Рио де Жанейро печели единствено отборът, който се класира на първото място в надпреварата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна