Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съкратиха със 100 километра втория етап на рали Дакар

Съкратиха със 100 километра втория етап на рали Дакар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради лошите метеорологични условия организаторите на рали Дакар решиха да съкратят с близо 100 километра втория етап на състезанието. Дистанцията за мотоциклетите е 354 километра, а тази за автомобилите и тежките машини на 387 километра.

Холандско-белгийският екипаж на „Тойота“ с пилот Бернхард тен Бринке и Том Колсул остана начело в края на втория ден при автомобилистите. С три минути е изоставането на Карлос Сайнц (Испания) с „Пежо“.

Испанецът Хоан Бареда с „Хонда“ води при мотоциклетистите и има аванс от три минути пред португалеца Рубен Фария от отбора на „Хускварна“. По време на прекратения първи етап двамата завършиха също в този порядък и с еднакво време. Трети се движи още един португалец- Елдер Родригеш с „Ямаха“, който изоставаше в началото на етапа с 3 минути от Бареда, но вече закъснението му е 6 минути. Испанецът Шавиер Понс с „Форд“ е трети, на 6 минути от 2-ия.

Холандецът Джерард де Рой с „Ивеко“ има шанс да се пребори с доминацията на „Камаз“, а за момента е на 2-а позиция. Айрат Мардеев (Русия) с „Камаз“, а трети е Едуард Николаев (Русия)- пак с „Камаз“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени