Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите астрономи и астрофизици се нуждаят от средства за участие в олимпиада

Благотворителен концерт на 15-и януари в зала 3 на Националния дворец на културата със специален гост-изпълнител Ирина Флорин ще набира средства в помощ на Българския национален отбор по астрономия и астрофизика.
 

Младите учени се нуждаят от финансова помощ, за да участват в международната олимпиада в Индия през декември тази година. 14 хиляди лева излизат билетите за Индия, сумата е постижима с помощта на хората, посочи Андреа-Карина Беновска, основен организатор на проявата, студент по психология в СУ:

Трябва да покажем на държавата, че такива инициативи имат смисъл и трябва да докажем на младежите, че има смисъл да остават в България.

Младите астрономи на България са хора с интерес, те се борят да успеят и имат желанието да просперират. Участието в олимпиади е удоволствие от собствените успехи.

Желаещите да помогнат на отбора могат да направят дарение на сайта на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. Освен минималното дарение от 10 лева, включено в поканата, на концерта ще има и кутии за допълнителни дарения, съобщиха организаторите.

Концертът ще бъде съпътстван от благотворителен базар с картини, ръчно изработени сувенири и лакомства, приготвени от доброволци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна